Implementering

Anskaffelse av riktig digital læringsplattform er kun første skritt for å lykkes med digitalisering av kompetanse og læring. Erfaringsmessig er implementeringen noe av det mest utfordrende med digital kompetanseheving og noe mange undervurderer når man velger leverandør av software. Hva gjør du når du med markedets mest avanserte læringsteknologi fortsatt ikke får medarbeidere til å logge inn?

Vi i Implemi vet at verdien skapes av menneskene som bruker systemene, og vi må tilpasse implementering avhengig av bedriftens kultur.

 5 tips til vellykket implementering:

  • Kjenn målgruppen din – Skal alle bruke løsningen likt, eller må vi differensiere? Vår erfaring viser at det å tilpasse læringsstrategien basert på ulike roller gir størst effekt.
  • Innhold – Sikre at løsningen din har kvalitetsinnhold. Det er ikke noe som får medarbeidere til å logge raskere ut enn dårlig innhold som ikke er relevant. Pass på at medarbeiderne ikke blir kritikere, men heller blir ambassadører for løsningen. 
  • Mobil eller PC? – Hvilke apparater jobber dine medarbeidere mest på? Hvilket apparat man bruker systemet på utgjør faktisk en stor forskjell. Kanskje er det store ulikheter i organisasjonen? Pass på å innhente informasjon og legge til rette for de flater som faktisk brukes.
  • Gjør det enkelt – Til og med opprettelse av brukernavn og passord kan være en utfordring. Gjør deg selv en tjeneste og sikre at det er så enkelt som mulig for medarbeidere å komme inn i løsningen, så slipper du motstand og spørsmål.
  • Førsteinntrykk – Vi i Implemi snakker ofte om å skape et sterkt førsteinntrykk. Med det mener vi å sikre en tidlig aha-opplevelse for alle som bruker løsningen. Dette gjør vi ved å skape en god førstegangsopplevelse som f.eks en velkomstfilm eller tekst som gjør at jeg forstår hvorfor jeg skal bruke løsningen.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale, eller les mer om suksesskriterier og fallgruver i implementering av LMS